2010. május 5., szerda

Cápamese

A címben szereplő történet, a Cápamese ugrott be ma reggel, miközben arra vártunk Barnival, hogy lekanyarodhassunk a Szigeti útról, balra, az Orvoskarhoz vezető Kürt utcába.
Türelmesen nézegettem, hogy hol szemtelenül egymás elé tolakodva, hol udvariasan beengedve a másikat fogynak előlünk az ugyancsak balra kanyarodni szándékozó autók.
Egyszer csak egy kisfityó fordult ki az utcából jobbra kis ívben, éppen egy hatalmas, fekete BMW elé.
Nekünk is volt kispolszkink, tudom, ez nem az az autó, amivel bárki elé, bármilyen forgalmi helyzetben is be lehetne ugrani, hiszen nem gyorsul.


Így egy ilyen manőver minimum feltartja az érkező autó(ka)t.
Ehhez képes nagyon muris volt a látvány, ahogy megérkezett a tompított fényszórókkal közlekedő, ezért még élethűbb sárga szemű szörny benyomását keltő hatalmas BMW a kispolák mögé.Mint amikor egy óriási cápa elé odaszemtelenkedik egy kis hal.
Látni, érezni lehetett, ahogyan megtört a nagy gép lendülete, mint a tornyosuló hullámfal a parton, hiszen nem akarta letolni a kicsi kocsit az útról.
A BMW-s sofőr számára egy jó pont, hogy se nem dudált, se nem villogott.
Szerintem annyira meglepte a manőver és az arcátlanság, hogy elfelejetett mérgelődni. Még az is lehet, hogy ő is mosolygott az akció láttán, ahogyan én is.
(Vega cápa volt, mint a rajzfilmben:))
De legalább jól indult a nap...:)

Nincsenek megjegyzések: