2010. április 16., péntek

Blogspot

Téma híján téma.
Nem egészen, de azért majdnem:)

Nagyon tetszik a Blogspot.
A lehetőségei, beállítások, a testre szabhatóság.
Ez nagyon hiányzott a Netlog-os blogból, de még a WindowsLive blogból is.
Mert a főlapon a Windows Live Spaces is hasonló esztétikummal bír, a Netlog már kevésbé, de ott viszont több a funkció a nyitó lapon a WindowsLive-hoz képest.

Annak idején azért tetszett meg a WindowsLive, mert a főlapra ki lehetett tenni a fotókból egy "diavetítést", ráadásul több albumot is le tud játszani egymás után, ha beállítjuk.
Ebben most is verhetetlen. Illetve abban is, hogy a fényképalbumokat úgy is le tudja játszani, hogy közben homogén színt kever a képek mögé/köré mégpedig a képekben található színekkel összhangban. Ezt nagyon eltalálták (azok számára, akiknek fontos, hogy a fotóik hogyan mutatnak). Teljes képernyősre téve a böngészőt (F11) pedig végképp jól néz ki.

A kis képes diavetítés itt a Blogspot-on is meg van. Igaz kisebb, de még jól látható. Viszont abban veri a WindowsLive-ot, és ezért is szerettem bele, hogy itt mindig látszik. Ha bemegyünk egy post-ba, akkor is ott van oldalt minden. Képek, linkek, mint a főoldalon. Ez nincs meg sem a Netlog-os, sem a WindowsLive-os blogban.
Szóval, ha sorrendet kellene felállítanom, akkor első a Blogspot, második a Windows Live Spaces és harmadik a Netlog.
Ez utóbbi viszont közösségi szolgáltatást nyújt, és ebben rejlik az ereje, ezért lehet szeretni, ezért tud könnyedén dobogós lenni nálam.

Mindhárom szolgáltatásban van olyan extra, ami szerethetővé teszi.
És ez így van jól:)

Ja, és most nézem csak, a Netlogos énblog indulása óta, melynek ez a blogspot-os blog a "jogutódja" éppen ez a 100. bejegyzés.
A 200. bejegyzésnél újra megemlékezés következik:)

Nincsenek megjegyzések: