2010. augusztus 1., vasárnap

Sült krumpli

Szeretjük.
Mi is Szandival, és a gyerekek is.
Valószínű sokan így vannak ezzel:)

Igyekszünk annyi mindent megtenni az egészségért, amit csak lehet.
Persze ez nem túl sok, hiszen az egészséges élelmiszerek beszerzéséhez vagy sok pénz kell vagy sok idő, és egyébként is a bennünket élelmiszerrel ellátó gazdaságot úgy hívják: élelmiszer ipar.
Már a nevében is benne van, ipari méretekben állítják elő az élelmiszert ebben pedig profit van és a profit elengedhetetlen velejárója a korrupció, a kapzsiság, amikor minél kisebb befektetéssel, minél nagyobb haszonra törekszenek. Ezt pedig általában a silány minőséggel szokták elérni.
Ez persze nem mentesít senkit, hogy odafigyeljen saját magára.


Magunk sütjük a kenyeret.
A magam részéről zöld teát fogyasztok naponta almaecettel és Echinacea teával
A mozgásra is igyekszünk odafigyelni.

Nem olyan rég egy jó ötletet hallottunk egy kedves, ismerős házaspártól.
Ők a sült krumplit úgy szokták készíteni, hogy tepsibe rakják és olíva olajjal permetezik le, ezután be a forró sütőbe.
Hihetetlennek hangzott, hogy így is megsül, de kipróbáltuk mi is, tényleg úgy van és sokkal finomabb is.
Hiszen, amikor olajban sül, jól megszívja magát a krumpli olajjal.
Azóta könnyű, aranysárga sült krumplit eszünk, ami tepsiben sül és minimális olaj van csak rálocsolva, így kevésbé egészségtelen:)
Ma is ez volt az ebéd, mindenkinek ízlett:)

Sütés előtt:


Illetve utána:


Barninak felvágva a hús és egy kis ketchup:)


Nincsenek megjegyzések: